Skip to main content
Kocatepe Mahallesi Ofis Lamartine Lamartin Caddesi, 6 No:6 D:Kat 5, 34437 Beyoğlu, Turkey 2050€ - 2450€
Acasă / Blog / Căderea părului cauzată de hipotiroidism este reversibilă?

Căderea părului cauzată de hipotiroidism este reversibilă?

By Prof. Dr. Soner Tatlidede 2020-03-06

hair loss hipotyroidism reversible

Hipotiroidismul cauzează căderea părului? Da, hipotiroidismul și căderea părului sunt strans  legate. De fapt, aceasta este o tulburare care provoacă căderea părului nu numai la nivelul scalpului, ci și în alte părți ale corpului; și multe persoane interesate de costul unui transplant de păr în Turcia sau de orice fel de tratament pentru păr, o fac pentru că suferă de afecctiunea numita hipotiroidism.

Dar care este relația dintre o modificare a nivelului hormonilor tiroidieni și problemele de păr? Și cel mai important, o să-mi crească părul după ce am suferit de hipotiroidism? Ce tratamente sunt disponibile? În rândurile următoare vom vorbi în detaliu despre tot ce ține de problemele tiroidiene și căderea părului ... Nu-l pierdeți!

Boala tiroidiană și căderea părului: care este conexiunea?

Hipotiroidismul este o tulburare metabolică care determină glanda tiroidă să nu producă suficient hormon tiroidian, care este responsabil de reglarea mai multor funcții metabolice ale organismului, inclusiv frecvența cardiacă, menstruația, memoria, forța mușchilor, greutatea corporală ... și ciclurile de crestere ale părului. Nivelurile de hormoni tiroidieni vor determina durata ciclurilor părului și, prin urmare, când foliculii de păr vor cădea și vor crește... și de aceea hipotiroidismul provoacă caderea parului.

Spre deosebire de hipertiroidism, în hipotiroidie ceea ce se întâmplă este că producția de hormon tiroidian nu este suficientă; acest lucru determină o creștere a fazei telogene (numită și faza de regresie) a părului și o întârziere în faza de anagen (faza de creștere), astfel că pierderea părului este continuă și devine cronică; în afară de aceasta, există și o relație între hipotiroidism și subțierea părului, iar aspectul părului devine mai fragil, aspru și uscat.

Această cădere a părului poate deveni destul de importantă și apare difuz - deopotrivă în zona capului și în alte părți ale corpului - sau sub formă de mici palcuri (care provoacă alopecia areata); Cu toate acestea, este important să subliniem că nu toți oamenii sunt afectați în mod egal și că unii pacienți pot suferi de mari probleme de cădere a părului, în timp ce alții suferă doar in proportii mici sau chiar deloc. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor cu probleme tiroidiene suferă de un anumit tip de probleme de păr.

Căderea părului este un semn de hipotiroidism? Nu, există multe alte simptome care ne pot ajuta să detectăm o problemă tiroidiană, cum ar fi următoarele:

  • modificări sau tulburari de somn
  • modificări bruște ale greutății și temperaturii corpului
  • uscăciune excesivă a părului și a pielii
  • dureri sau slăbiciune la nivelul mușchilor
  • modificări ale ciclului menstrual la femei
  • schimbări de dispoziție

Căderea părului cauzată de hipotiroidism este reversibilă?

Înainte de a vă îngrijora cum să opriți căderea părului din cauza hipotiroidismului, cel mai important este să avem grijă de sănătatea noastră și să reglăm toate tulburările hipotiroidiene printr-un tratament medical prescris de un specialist, cum ar fi un medic endocrinolog. Odată ce nivelul hormonilor devine normal, părul își va recupera treptat aspectul obișnuit, noi foliculi vor începe să crească și vor cădea mai puțin. Există câteva produse și tratamente care pot ajuta la stimularea recuperării părului și la întărirea acestuia, cum ar fi șampoanele speciale sau administrarea de suplimente alimentare bogate în keratină și vitamine pentru a stimula creșterea părului și a-l revigora. Cu toate acestea, medicamente precum minoxidil sau finasterid funcționează rar la pacienții cu cădere a părului din cauza problemelor tiroidiene.

Cât timp durează să crească părul după tratamentul tiroidian?

Acest proces poate dura 4-5 luni, iar în această perioadă părul isi poate schimba atât culoarea, cât și textura.

Dar, se poate inversa căderea părului din hipotiroidism?

Aceasta este o întrebare importantă: trebuie să avem în vedere faptul că părul pierdut din cauza hipotiroidismului nu poate fi întotdeauna recuperat. Acesta va depinde de nivelurile tulburărilor hormonale ale fiecărui pacient și de efectele secundare cauzate foliculilor săi. În final, dacă tratamentele nu functineaza și căderea părului din cauza hipotiroidismului nu poate fi inversată, soluția este un tratament estetic: adică un implant de păr, care trebuie efectuat numai după stabilizarea tulburării hormonale. La Clinicana avem o experiență îndelungată în tratarea pacienților cu tot felul de boli și probleme de sănătate. Pur și simplu aruncați o privire la recenziile despre transplantul de păr din Turcia, cereți o consultație gratuită și vedeți de ce suntem cea mai apreciată clinică.

Consultaţii gratuite

Lăsaţi-ne numărul de telefon şi vă vom suna în cel mai scurt timp

Sunați-ne acum +40 (754) 930 600
Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi actualizat